PGL Legends of the Rift Sezonul 1 pune la bătaie premii de 50.000 de dolari

s01

București, 7 septembrie. PGL anunță o nouă competiție de sport electronic, destinată echipelor europene de League of Legends, cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari. PGL Legends of the Rift Sezonul 1 a început zilele acestea, cu calificările online rezervate formaţiilor româneşti, în urma cărora Lemurii sălbatici din Timișoara este echipa care va merge mai departe, în faza grupelor, în drumul spre marele premiu.

Liga PGL cuprinde 12 echipe, repartizate în trei grupe. Opt echipe au fost deja invitate în turneu, în timp ce alte patru slot-uri sunt rezervate echipelor care vor veni din calificări. Câştigătoarele grupelor se vor înfrunta pentru titlul de campioană, în finala LAN (13-15 noiembrie, București.).

Cu premii de 50.000 de dolari, dintre care 10.000 de dolari reprezintă costurile de călătorie, PGL Legends of the Rift Sezonul 1 a fost creată pentru a sprijini sportul electronic și va recompensa performanțele combatanţilor încă de la primul meci. Liderii grupelor vor primi 1.500 de dolari și un loc în play-off, în timp ce echipele de pe locurile 2 și 3 vor mai avea o șansă pentru al patrulea slot în turneul Last Chance.

Echipele invitate:

● Denial eSports

● Enigma eSports

● Ex Nihilo

● FM eSports

● Gamers2

● Hard Random

● KEYD

● Mousesports

s01

Programul:

● 9-22 septembrie – Calificările internaționale
● 6-14 octombrie – Faza grupelor
● 19-22 octombrie – Etapa Last Chance
● 13-15 noiembrie – LAN Playoff (Finala)

Distribuirea premiilor totale de 50.000 de dolari

Faza grupelor: 6.000 de dolari
Last Chance: 2.000 de dolari
Playoffs: 32.000 de dolari
+ 10.000 de dolari costuri de călătorie

Comentatorii PGL Legends of the Rift Season 1 sunt Andrew “Vedius” William Day și Jackson
“Osigalas” Walters.
Detalii suplimentare găsiţi pe pagina oficială PGL Legends of the Rift Season 1 http://lol.pglesports.com/

Despre PGL

PGL, divizia de eSports a ComputerGames.ro, s-a înființat în 2002 și se ocupă în principal cu organizarea de evenimente naționale și internationale în acest domeniu, pe cont propriu sau împreună cu parteneri internaționali. Începând din 2002, PGL a găzduit competiții, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG.

În același timp, a susținut scena locală de eSport prin propriile campionate, care în cele din urmă s-au contopit sub brandul Romanian eSport Championship. Studiourile PGL fac transmisiuni în mai multe limbi, dar și coverage pentru ligi și evenimente esports din întreaga lume, inclusiv DreamHack, The International și Campionatul Mondial de Sporturi Electronice IeSF. În 2015, PGL a organizat cu succes PGL CS:GO Championship Series Kick-off Season și a găzduit în studio-urile sale transmisiunea în limba engleză pentru calificările turneului The International 5.

LoL-DreamHack-Bucharest2_1

LoL-DreamHack-Bucharest1_1

LoL-DreamHack-Bucharest4_1

LoL-DreamHack-Bucharest3_1