Lifestyle Travel

Ce parere am despre Romania dupa “experienta de viata” din UK

ACEASTA POSTARE NU ARE SCOPUL DE A ARATA DIFERENTE DE SALARII, CONDUCERE SI ASA MAI DEPARTE. De altfel, nu este vorba specific de Londra. Sunt doar niste diferente generaliste dintre un oras romanesc si un oras englezesc.

Asadar, poate ca aceasta intrebare mai avut raspuns, poate nu, poate au raspuns altii, insa, nu stiu, deoarece nu am mai citit alte articole asemanatoare. Dar destul cu balivernele, ar fi bine sa trecem direct la subiect pentru ca toata lumea stie poezia “A fost odata ca niciodata”.

FotorCreated

Am fost una dintre acele persoane. Acel tip de persoane care au impresia ca dincolo de granita aerul este diferit, ca oamenii sunt alte fiinte, teoretic, ca totul e diferit peste granita. M-am inselat. Totusi, prima data cand am ajuns a fost un sentiment “nou”, de bine, dar a fost scurt, ca un orgasm. Dupa asta? Am ajuns cu picioarele pe pament si am realizat ca nu e nimic special.

Dar totusi, ceva e diferit, ceva. O fi in creierul nostru? Poate! Dar totusi ceva pare  fi diferit. Eu zic totusi ca e in creierul nostru. Cine a mai vizitat alte tari stie despre ce vorbesc!

In opinia mea, un lucru e diferit si acel lucru este modul in care societatea priveste UK fata de Romania. Cand am ajuns in UK prima data am fost efectiv FASCINAT sa ma plimb prin cartierele lor mult diferite fata de Romania. Eu sunt un junkie al serialelor. Ma uit la seriale americane cat si englezesti. Era un sentiment aparte sa te uiti la acel serial din Romania, sa vezi teoretic o alta lume iar dupa sa “experimentezi” chiar tu acea lume? Are sens ce vorbesc? Poate ca nu.

ACEASTA POSTARE NU ARE SCOPUL DE A ARATA DIFERENTE DE SALARII, CONDUCERE SI ASA MAI DEPARTE. De altfel, nu este vorba specific de Londra. Sunt doar niste diferente generaliste dintre un oras romanesc si un oras englezesc.

De ce unii oameni au doua fețe!

Oricum, punctul in care vroiam sa ajung este ca UK este exact ca si Romania. Diferentele sunt:

 • Modul de gandire al oamenilor: Oamenii din Romania, in opinia mea, se victimizeaza. In Romania, e, e greu. Dar la fel de greu e si in UK. Or avea ei salariu de 1500 de lire dar viata e la fel de scumpa. Ei, daca intrebi 4/10 romani ce cred despre Anglia, un Roman ce nu a mai fost acolo, va spune ca ei au bani, ei bine acel roman nu stie ca o chirie costa aproximativ 600-800 de lire + alte cheltuieli + doar sa traiesti + entertainment.
 • O alta diferenta ar fi VALORIZAREA, ce face parte din modul de gandire a oamenilor din UK! Ca sa o spun pe scurt, englezii, daca au o piatra veche, o pun in cutie si te pun sa platesti ca sa o vezi. Englezii isi valorizeaza tara si ce are ea!
 • Arhitectura. – Si da, asta e importanta. Cand te uiti la poze cu un oras asta va fi singurul lucru ce iti va sari in ochi. Modul in care sunt organizate cladirile, cum arata. Asta e prima impresie lasata. Cred ca pe mine arhitectura a fost lucrul ce m-a fascinat cel mai tare! Hey, am aproximativ 5000 de poze doar cu orasul.

Asadar, Romania -UK. Sunt 2 tari exact la fel. Ce e diferit? Arhitectura si modul de gandire a oamenilor. Orice alta diferenta se afla in mintea noastra. UK, vizibil, pare o tara mai buna ca Romania dar nu avem argumente sa dovedim acest lucru! Adica, incearca doar! 🙂

ACEASTA POSTARE NU ARE SCOPUL DE A ARATA DIFERENTE DE SALARII, CONDUCERE SI ASA MAI DEPARTE. De altfel, nu este vorba specific de Londra. Sunt doar niste diferente generaliste dintre un oras romanesc si un oras englezesc.

Click pentru 100 poze din UK needitate

Mai jos voi posta cateva poze din UK, needitate, ca sa vedeti cat de “deloc diferit” e fata de Romania!610148517621900175923252334

 

 

12 comments on “Ce parere am despre Romania dupa “experienta de viata” din UK

 1. Pingback: România vs Marea Britanie. „Sunt două țări exact la fel. Ce e diferit se află doar în capul nostru. Românii se victimizează iar britanicii valorizează” - Români Buni

 2. Pingback: Un roman despre „experienta” sa in UK: „Or avea ei salariu de 1500 de lire, dar…” – ccPlus Online

 3. Un blogger indrazneste sa aiba o opinie si aruncam cu cacat in el, iar apoi ne miram ce dracu e gresit in tara asta. Pai exact asta, mentalitatea noastra. In loc sa schimbam naibii ceva si sa invatam din experienta altora stam si ne certam ca retarzii aiurea. Ce mi se pare mai frumos este usurinta prin care unii spun ca altii sunt mai buni iar noi suntem prosti. Si in continuare ne miram ce naibii merge rau in tara asta. Fabulosi mi se par cei care au scris ce minunati, educati si respectuosi sunt englezii in timp ce tot ei l-au injurat si facut in toate felurile pe cel ce a scris acest articol. Pe principiul “de ce nu pot fi romanii educati si civilizati ca englezii, futu-te-n gura de roman spurcat care ai indraznit sa spui ca englezii nu sunt asa misto”. Si in continuare ne miram de ce nu merg lucrurile la noi in tara. Take a hint, look in the fucking mirror ;).

  Like

 4. Pingback: Un roman povesteste despre “experienta” sa in Marea Britanie: “Or avea ei salariu de 1500 de lire dar viata e la fel de scumpa” - Gazeta de România

 5. Pingback: Un roman despre „experienta” sa in UK: "Or avea ei salariu de 1500 de lire, dar..." - Daily Break

 6. Pingback: Ce părere am despre România după “experienţa de viaţă” din UK - Obiectiv Online

 7. Pingback: Experienţa unui român în UK: „Or avea ei salariu de 1500 de lire, dar viața e la fel de scumpă” - TuristBrasov.ro

 8. Pingback: Experienţa unui român în UK: „Or avea ei salariu de 1500 de lire, dar viața e la fel de scumpă” - Vocea Transilvaniei

 9. Pingback: Ce parere am despre Romania dupa “experienta de viata” din UK – All Things Romania

Comments are closed.

%d bloggers like this: