Ce Sa Faci Daca Cineva Te Urmareste

Sute de mii de oameni trec prin aceasta drama in fiecare zi si chiar ajung sa fie victime. Insa exista o cale prin care tu poti evita acest lucru.

  1. Ramai in stare de alerta

Daca crezi ca cineva te urmareste – ia garda sus. Daca aveati casti inainte, opreste muzica dar nu le da jos (astfel ca persoana care te urmareste va crede ca tu nu auzi imprejurimile). De altfel, ridica privirea si fii mai atent la ce se intampla in jur, poate ca poti cere ajutor cuiva sau te poti ascunde.

2. Tine telefonul aproape

In momentul in care tu nu te mai simti sigur/a, tine telefonul la indemana si ramai pregatit/a sa suni la 112. Insa daca totusi esti prin oras in acel moment si dai de cineva care te-ar putea ajuta (securitatea unui magazin de ex), opreste-te la ei si explica-le situatia.

sursa: outdoorrevival.com

3. Schimba ruta

De multe ori s-a intamplat ca persoana care urmarea sa fie o persoana simpla care s-a intamplat sa aiba acceasi ruta. Fa o decizie spontana si schimba ruta si vezi ce se intampla.

O regula este sa faci de 4 ori dreapta la intersectii (te vei plimba in forma de patrat) astfel vei stii sigur daca esti urmarit.

Poti sa te intorci chiar in fata acelei persoane si sa te prefaci ca ai uitat ceva, daca NU esti urmarit/a inseamna ca persoana aceea nu se va intoarce.

4. Fa o oprire

Daca cineva te urmareste, e bine de stiut ca trebuie sa ramai in zonele populate. Fa mai multe opriri (magazine, farmacie) si vezi ce face persoana care tu crezi ca te urmareste.

Astfel ca dupa ce iei o concluzie si ramai in locurile aglomerate, iti va fi mult mai usor sa cauti ajutor.

Follow me on — INSTAGRAM — FACEBOOK – TIKTOK